Fortnite – Handleiding voor Beginners

Introductie

Voor de genen die niet weten wat Fortnite is ga ik het hieronder kort uitleggen, Fortnite is een shooter game wat wel een beetje lijkt op de serie de Hunger Games. Het doel van het spel is dat je als laatste overblijft. Er is in totaal plek voor 100 mensen in een lobby. Zodra je een potje zoekt kom je in een begin lobby die je voorbereidt op het echte spel, zodra je die begin lobby joint gaat er een timer van tien seconden af. Zodra die tien seconden afgelopen zijn ga je in een bus over de map heen vliegen. Er is maar één map! Je kan op elk moment uit die bus springen en naar een voor jou gunstige plek gaan waar je wapens kan vinden.

Je kan wapens zoeken voor een minuut dan wordt de storm bekend. De storm is een soort gif waardoor je aan de beginfase steeds één hp van je 100 hp afgaat per seconde. Dus je kan beter de storm ontwijken! De storm vormt zich om een cirkel heen waarin je moet blijven. Ondertussen kun je mensen tegenkomen die je moet afschieten. Zodra je als laatste overblijft heb je gewonnen. Je moet daarvoor de hele tijd uit de storm blijven en alle andere mensen afschieten.

Je kunt ook bouwen op het spel, dat doe je door op de computer op Q te klikken. Op playstation op het driehoekje en op Xbox op Y. Je kunt een muur, trap, dak en vloer maken. Dit kan je doen met steen, hout en metaal. Deze materialen kun je krijgen door een boom, auto of rots kapot te maken.

Dit spel kan gespeeld worden in je eentje, met zijn tweeën en met zijn drie tot vieren. Solo’s, duo’s en squads. Dit is wat je moet weten voordat je een potje start.

 

Loot

Hieronder de wapens en op volgorde van niet zo goed naar heel goed (de goedheid wordt in kleuren aangegeven):

Tactical shotgun: groen, blauw, paars
Pump shotgun: wit/grijs, groen
Submachine gun: groen, blauw, paars
Submachine gun (supressor): wit/grijs, groen, blauw
Assault rifle: wit/grijs, groen, blauw, paars, goud
Assault rifle (burst): wit/grijs, groen, blauw
Pistol: wit/grijs, groen, blauw
Minigun: blauw, paars, goud
Bolt action sniper rifle: blauw, paars, goud
Semi-auto sniper rifle: paars, goud
Revolver: wit/grijs, groen, blauw
Handcannon: paars, goud
Rocket launcher: blauw, paars, goud
Grenade launcher: blauw, paars, goud
Scoped assault rifle: blauw, paars
Hunting rifle: groen, blauw
Crossbow: blauw, paars

Dit zijn alle wapens op de game op dit moment. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar de assault rifle want die kan je gebruiken van dichtbij en veraf.

 

Hulpmiddelen

Met Fortnite heb je ook nog een paar hulpmiddelen in de game zoals een launch pad, die is paars gekleurd en lanceert je de lucht in als een soort trampoline waardoor je verder kunt vliegen. Je hebt ook een spike trap, die gaat af als er iemand op loopt of langs loopt en daardoor gaat die persoon meestal dood. Verder is er nog een campfire waar je met meerdere mensen omheen kan gaan zitten en dan komt er health bij, na een bepaalde tijd gaat die campfire wel uit en kan je daar geen health meer bij krijgen. Dit waren alle hulpmiddelen.

 

Misschien vind je dit ook wel interessant:
Fornite – Tips & Tricks
FIFA: Basistips

Plaats een reactie